sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kokkausta ja koristetta.... ja lumisajetta :/

No huh, sakiannaa sattaa lunta, ainaki kissan kokosia hiutaleita tullee taivaan täyeltä... ei kovi kevväiseltä näytä. Mutta onki täälä ollu hyvät ilimat, ei voi moittia, vaikkei pääsiäise aikaa ollu lussan puolella, ni aurinko kyllä paisto siniseltä taivaalta! Mukava oli käyä lenkeilläki, ku hanki kanto joka paikasa, pääsi vähä eri reiteille jo, mukavaa...

Se säästä, nyt kokkailuihi... viime sunnuntaina meillä oli syömävieraina poika puolisoinee, sillo ku o muitaki ku me kahellee, ni en muista saatika ehi kameran kansa heilua, mutta alakuruokana syötii vuohenjuustolla ja chilillä terästettyä porkkanasosekeittua, pääruokana kermaperunat, savulohi ja majoneesikastike, jäläkkäriksi tekkiin suklaakakkua vadelmasorbetin kera... hyvi maistu...

Tännää kokkailin vaa meille ja isäntä totes aterian jäläkeen, että ei oo kumma, jossei huoltsikan evväät ennää meinaa maistua ... laitan ensin kuvan ruokalistasta, josta voi teemana päätellä olevan ähötys, ku millää ei oo nimiä... alakuruuan näkkiin viime torstaina Master Chefisä ja se oli kaikesa yksinkertasuuksissaa yks parraita alakuruokia, mitä moon syöny eli varmaa se sitte onnistuki!!


Tämä oli ensimmäine kerta ku tekkiin uppomunia ja hollandaise-kastiketta, mutta neki onnistu!! Ohojeen löyvät täältä, mää en tuoho kalasörsseliin laittanu sitä Dijon-sinappia, jos joku vielä muistaa, ni se purkkiha lensi roskiin, ku ensimmäisen kerran sitä maistettiin... hollandaise-kastikkeesee löyty milijoona ohojetta ja kaikki oli erilaisia, vaikka samat raaka-aineet onki, mää käytin tätä ohojetta ja se oliki tosi heleppo näi vasta-alakajallekki!



Seuraavasta kuvasta näkkyy, mitenkä keltuaine jää löysäksi... slurps!


Tätä kanaähötystä oon teheny ennenki, ohoje löytyy täältä, nyt pilikkoin kanafilleet suupalloiksi, ni ei tarvinu veiten kansa heilua... että tämä ossaa olla hyvvää!!


Jäläkkäriksi paistoin marenkikoreja, täytin tuorejuustolla terästetyllä kermalla ja marjoilla, tein vielä mansikkakastikkeen... tästä ei varmaan ees tarvi sanua, että oli hyvvää, vei melekeen kielen mennessää Marenkimassan sekkaan tippautin piparminttuesanssia muutaman tipan, teki mainion älläyksen! Tosin marenki sais jäähä valakoseksi, olikohan tuo vähä liian kauan uunisa, ku o vähä beigen värine jo, mutta ei se onneksi makkuun vaikuttanu ja keskus oli vielä semmone ihanan sitko.


Tämmösiä kokkailuja tällä kertaa, viime viikonloppuna tein vielä Aleksille 2-vuotiskakun autojen kera, sehä o melekeen saman näköne ku oon kerra aikasemminki teheny, mutta tämmöstä toivottii...


Ens viikonlopullekki o muutama kakku tievosa, niistä sitte... täsä yhteen 9-vuotiskakkuun tuleva heppakoriste, taijan tehä vielä muutaman vähä tummemma pinkin kukan ja josko vaikka pari suklaaperhosta... hevosenkenkää oli nii tyytyväine, että eppäilin kenkäsepänki (vai mikä se nimike o??) menevän lankaan, heppa nyt ei niinkää, mutta parempaa en pystyny, koristeet o sokerimassasta...


 Nyt köllähän sohovalle kattomaa telekkua, ainaki sieltä tullee Amazing Race ja sitte se hypnoosiohojelma nelosella, se oli viime lauantaina aika hauska!!! Mukavaa illan jatkua...

2 kommenttia:

  1. ah,oikein vatsa täyttyy jo pelkästä lukemisesta ;) herkkuja....tuo master chef alkuruoka tuntui minustakin hyvältä,mutta...öök,raakaa kanamunaa :D kakku on kiva ja todella upea tuo heppakoriste,meidän heppahullu tyttömme olisi tuollaisesta onnessaan.

    VastaaPoista
  2. Ehkäpä oikene täydellinen uppomuna!!!!
    Nätti kakku ja heppa koriste :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!